Er zijn talloze inspirerende en kostenbesparende toepassingen van Virtual Reality voor bedrijven, instellingen en overheden. In de klas, op het werk en in het museum, overal liggen kansen met VR. Geen schaal te klein, geen ambitie te groot.

 

VR dept 071 begeleidt, traint en ontzorgt bij:

Evenementen

Evenementen

Van beurs tot kunstgalerij en van congres tot theater breng gasten en toeschouwers bijeen in een virtuele experience, live of middels een aftermovie.
Gezondheidszorg

Gezondheidszorg

Begeleid patiënten bij hun revalidatie en laat artsen oefenen met de nieuwste technieken en instrumentarium of simuleer een rampenoefening op de eerste hulp met serious gaming.
Onderwijs

Onderwijs

Doe proeven in een virtueel scheikundelaboratorium, organiseer open dagen voor ouders en studenten, voorzie online collega’s van een extra dimensie, stuur de klas op studiereis naar Rome en bestrijd obesitas met kooklessen en virtuele sportcompetitie.
Maatschappelijk werk

Maatschappelijk werk

VR verlost ouderen van eenzaamheid, brengt families bij elkaar die door lockdown of afstand gescheiden zijn, maar is ook inzetbaar bij allerlei therapieën en begeleiding van hulpbehoevenden.

Reizen

Reizen

Promoot een nieuw hotel of een toeristische bestemming door de reiziger thuis een wandeling over het strand te laten maken of laat hem onderduiken om de koraalpracht te tonen. Is een reisje langs de Rijn te kostbaar of logistiek onhaalbaar? VR gaat waar de Zonnebloem niet gaan kan. Meer bestemmingen, minder begeleiders.

Klanten- en fondsenwerving

Klanten- en fondsenwerving

Een 3D-voorstelling van een meubelstuk, landbouwmachine of afvalverwerkingssysteem zegt zoveel meer dan een foto en scheelt kostbare presentaties-op-locatie te geven. Met een goed ingerichte virtuele showroom bereik je geïnteresseerden over de hele wereld en boor je nieuwe klantengroepen aan. Voor startups is VR de perfecte manier om fondsen aan te boren waarmee ze nieuwe producten kunnen ontwikkelen.

Productontwikkeling

Productontwikkeling

Laat consumenten je product virtueel proberen en beoordelen en verbeter het ontwerp met de feedback. Nieuwe bedrijfsinstallaties kunnen in simulaties door gebruikers worden getest en getoetst aan bestaande of nieuwe werkprocessen.

Beleving

Beleving

Laat je klanten het ontwerp beleven. VR maakt het mogelijk om het uitzicht van een penthouse te ervaren voor de eerste steen is gelegd. Maak een proefrit in een magneettrein of inspecteer de positie van installaties in een simulatie. Een virtuele rondgang overtuigt niet alleen de investeerders en vergunningverleners, maar brengt ook fouten tijdig aan het licht en reduceert faalkosten.

Introducties

Introducties

Laat zakenrelaties, nieuwe werknemers, stagiaires en studenten kennismaken met virtuele rondleidingen door het bedrijf of langs projecten. Voor multinationals de uitgelezen kans om werknemers uit verschillend hoeken van de wereld te laten kennismaken en beter te laten samenwerken. Publieke open dagen versterken het imago zonder dat je uitgebreide veiligheids- en privacy-maatregelen hoeft te nemen.

Training & opleiding

Training & opleiding

De flight simulator is misschien wel de bekendste VR-toepassing en onmisbaar bij een veilige én betaalbare pilotenopleiding. Ook NASA, de olie-industrie, defensie en politie maken al jaren gebruik van VR-trainingen. Het is breed toepasbaar. Denk aan nieuwe technieken in de gezondheidszorg onder de knie krijgen, onderhoudsprotocollen oefenen en veiligheidstrainingen.

Wereldwijde samenwerking

Wereldwijde samenwerking

We zijn inmiddels gewend aan video-vergaderen op via Zoom, Meet en Teams. VR overbrugt de afstand die bij deze verbindingen voelbaar blijft. De techniek brengt collega’s samen in de vertrouwde kantooromgeving, maar even makkelijk in een kasteel, zeilboot of luchtballon. Conferenties krijgen nieuw elan zonder dat genodigden de halve wereld over vliegen.

Dit is slechts een bloemlezing. VRdept071 denkt graag mee over VR-mogelijkheden in uw bedrijfstak. Met ons sterke netwerk in de Leidse regio is bijna elke vorm van maatwerk mogelijk.